Outside Escape bij Brasserie Springerin Schoonhoven

Ontdek de stad met Outside Escape

Stap in een spannend verhaal vol raadsels terwijl jullie de stad ontdekken. De escape-route voert langs de hoogtepunten, maar ook de meer verborgen plekken van de binnenstad. In Haarlem ontdek je het verhaal van Kenau en Ripperda, in Maastricht komen de Bokkenrijders weer tot leven. En zo heeft iedere stad een eigen verhaal.

De raadsels zijn op maat gemaakt bij de omgeving, je zult goed om je heen moeten kijken om ze op te lossen. Je gaat de stad met andere ogen bekijken.

Speel in teams

Jullie spelen in teams van 2 tot 5 spelers. Tijdens de escape-route verzamelen jullie punten door de raadsels op te lossen en de zoekfoto’s op te sporen. Maak er gerust een competitie van, op het scorebord verschijnen de punten van alle teams.

 

De buitenlucht maakt hongerig

Een lunch of diner als afsluiter om de score te vergelijken met andere teams? Dit zit niet bij de prijs inbegrepen, maar er zijn diverse mogelijkheden. Neem contact op voor de mogelijkheden. Deze Outside Escape is in diverse steden in Nederland te doen, in het Nederlands en Engels.

LET OP We begeleiden het spel op afstand en zijn niet fysiek aanwezig.

Meer lezen

Outside Escape


Vanaf 2 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 256 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Fris / bier of wijn bij ontvangst
Fris / bier of wijn bij terugkomst
Brasserie Springer in Schoonhoven

Brasserie Springer in Schoonhoven

Gastronomie van generatie op generatie


Bij Brasserie Springer is het gevoel voor gastronomie en gastvrijheid van generatie op generatie doorgegeven. Margot Boerefijn heeft het culinaire bedrijf van haar ouders voortgezet, waarbij haar vader Per Boerfijn nog altijd Chef-kok is en vinoloog Margot zich als gastvrouw en sommelier ontfermt over de gasten.


Van Hooijbergh naar Springer; een culinaire familiegeschiedenis


Per Boerefijn (1952) begon 45 jaar geleden als kok van een Gouds restaurant. Koken had van jongs af aan zijn liefde. Per ontwikkelde al snel zijn eigen culinaire stijl, waarbij hij gebruik maakte van de mogelijkheden van het seizoen op geleide van zijn eigen smaak. Niks geen kookboeken of recepten. Die stijl en “altijd blijven proeven” bezorgde hem een uitmuntende reputatie.


Eind jaren ’70 openden twee zakenpartners Restaurant De Hooijbergh, een idyllische plek waar gasten op culinair hoogstaand niveau verwend zouden worden. Boerefijn werd gevraagd om de keuken en menukaart als Chef-kok gestalte te geven. De Hooijbergh –na 1986 Brasserie de Hooiberg- werd al snel een begrip voor Schoonhoven en omgeving.


Per en echtgenote Trudy kochten het restaurant in 1979. Per kon zijn eigen culinaire gang gaan en Trudy ontfermde zich als gastvrouw over de gasten. Als gecertificeerd vinoloog zorgde zij voor prachtige wijnen. Voor de gasten ontstonden zo perfecte combinaties van wijn en gerechten. Meerdere malen viel het bedrijf dan ook in de ‘wijn- en horecaprijzen’.


Na een fatale brand die Brasserie de Hooiberg in 2006 in de as legde, begon de familie Boerefijn opnieuw een kwaliteitsrestaurant, wederom op een idyllische plek. Brasserie Springer is gevestigd aan de Singel in het honderd jaar oude Springerpark te Schoonhoven. Tijdgenoten van landschapsarchitect Leonard Springer, de impressionistische schilders, inspireerden de familie Boerefijn bij de re-styling van de aloude Stadsherberg tot de fraaie en intieme Brasserie Springer.


Dat ook in Brasserie Springer weer prestaties van culinair formaat worden geleverd bewees de onderscheiding door het AD-Groene Hart in 2012 met de Zilveren Pollepel. Per Boerefijn en zijn team, inmiddels aangevoerd door eigenaresse Margot Boerefijn, wisten de kwaliteit van het bedrijf verder te continueren. De gasten laten met een 9,1 als gemiddelde cijfer op restaurantwebsite IENS zien dat zij bij Brasserie Springer culinair genieten met een grote G.

Schoonhoven

Delen
Ook dit uitje doen