Gek op Holland Lunch bij Brasserie Springerin Schoonhoven

Gek op Holland dinerquiz
Oer-Hollands genieten inclusief Lunch

Gek op Holland Uitje
'Ik hou van Holland, landje aan de Zuiderzee!
En zo begint een oer-Hollands middagje gezelligheid!
 
Hou je van Nederland? Speel dan onze 'Gek op Holland' quiz als teamuitje, bedrijfsfeest of familiefeest! De leukste ‘ons kent ons’ quiz van Nederland is ook als dinervariant te spelen. Ga de strijd aan met je vrienden of collega’s en leer nog meer over ons vaderland! Een supergezellig quizdiner, aan tafel geserveerd. Eet smakelijk! 
 
Wat staat je te wachten tijdens de 'Gek op Holland' Quiz?
Uiteraard beginnen uitgebreide uitleg over de quiz. Tijdens de teamindeling krijgt elk team de Hollandse driekleur, die we later in de quiz ook nog nodig gaan hebben. Na deze inleiding knallen we een authentieke Hollandse muzikale kraker erin en dan gaat het feest beginnen.
 
De presentatie van 'Gek op Holland' is in handen van een oergezellige quizmaster. Hij/zij loodst de teams door een aantal vragenrondes, schattingsrondes en een Hollandse spelling-, BN'ers en een muziekronde. Hou je van Holland, dan kunnen jij en je team dat nu gaan waarmaken!
 
Vooraf, of na afloop van de quiz kunt u genieten van een heerlijke lunch.

 

Meer lezen

Gek op Holland Lunch


Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 256 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Brasserie Springer in Schoonhoven

Brasserie Springer in Schoonhoven

Gastronomie van generatie op generatie


Bij Brasserie Springer is het gevoel voor gastronomie en gastvrijheid van generatie op generatie doorgegeven. Margot Boerefijn heeft het culinaire bedrijf van haar ouders voortgezet, waarbij haar vader Per Boerfijn nog altijd Chef-kok is en vinoloog Margot zich als gastvrouw en sommelier ontfermt over de gasten.


Van Hooijbergh naar Springer; een culinaire familiegeschiedenis


Per Boerefijn (1952) begon 45 jaar geleden als kok van een Gouds restaurant. Koken had van jongs af aan zijn liefde. Per ontwikkelde al snel zijn eigen culinaire stijl, waarbij hij gebruik maakte van de mogelijkheden van het seizoen op geleide van zijn eigen smaak. Niks geen kookboeken of recepten. Die stijl en “altijd blijven proeven” bezorgde hem een uitmuntende reputatie.


Eind jaren ’70 openden twee zakenpartners Restaurant De Hooijbergh, een idyllische plek waar gasten op culinair hoogstaand niveau verwend zouden worden. Boerefijn werd gevraagd om de keuken en menukaart als Chef-kok gestalte te geven. De Hooijbergh –na 1986 Brasserie de Hooiberg- werd al snel een begrip voor Schoonhoven en omgeving.


Per en echtgenote Trudy kochten het restaurant in 1979. Per kon zijn eigen culinaire gang gaan en Trudy ontfermde zich als gastvrouw over de gasten. Als gecertificeerd vinoloog zorgde zij voor prachtige wijnen. Voor de gasten ontstonden zo perfecte combinaties van wijn en gerechten. Meerdere malen viel het bedrijf dan ook in de ‘wijn- en horecaprijzen’.


Na een fatale brand die Brasserie de Hooiberg in 2006 in de as legde, begon de familie Boerefijn opnieuw een kwaliteitsrestaurant, wederom op een idyllische plek. Brasserie Springer is gevestigd aan de Singel in het honderd jaar oude Springerpark te Schoonhoven. Tijdgenoten van landschapsarchitect Leonard Springer, de impressionistische schilders, inspireerden de familie Boerefijn bij de re-styling van de aloude Stadsherberg tot de fraaie en intieme Brasserie Springer.


Dat ook in Brasserie Springer weer prestaties van culinair formaat worden geleverd bewees de onderscheiding door het AD-Groene Hart in 2012 met de Zilveren Pollepel. Per Boerefijn en zijn team, inmiddels aangevoerd door eigenaresse Margot Boerefijn, wisten de kwaliteit van het bedrijf verder te continueren. De gasten laten met een 9,1 als gemiddelde cijfer op restaurantwebsite IENS zien dat zij bij Brasserie Springer culinair genieten met een grote G.

Schoonhoven

Reviews

9,5
Willeke van der Hart

Hele leuke activiteit, leuke meneer Dennis. Iedereen was enthousiast!

Meer reviews
Delen
Ook dit uitje doen