Citygame Levend Ganzenbord bij Mons Centrum in Mons

Ganzenborden, wie is er niet mee opgegroeid? Dit oergezellige bordspel wordt al bijna 400 jaar gespeeld in Nederland. Iets om te koesteren, daarom hebben wij een speciale ‘City Game Levend Ganzenborden’ versie bedacht voor groepsfeesten en bedrijfsuitjes.

De "levende" variant heeft dezelfde valkuilen als het origineel. De gevangenis bijvoorbeeld: een verkeerde stap en je gaat de bak in! Voor je overige geluk ben je overgeleverd aan de dobbelsteen.

Wat staat je te wachten tijdens Levend Ganzenbord?

Wie het eerst over de finish komt, wint! Tijdens het spel moet jouw groep opdrachten vervullen en vragen beantwoorden in de stad. Komen jullie op een opdracht met je pion? Dan gaan jullie de strijd aan. Bij winst mag je team drie plekken vooruit, bij verlies drie achteruit. Ook moet je vragen beantwoorden over interessante bezienswaardigheden in de stad. Elke goed beantwoorde vraag levert je team twee plaatsen op, een fout antwoord twee terug. Worden jullie de winnaar van dit spannende en interactieve spel?

Aan het eind van het spel volgt er een huldiging van de winnaar. Dit team gaat met een leuk aandenken naar huis!

Meer lezen

Citygame Levend Ganzenbord


Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 3 uur
In 256 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Fris / bier of wijn bij ontvangst
Fris / bier of wijn bij terugkomst
Professionele begeleiding
Inclusief reserveringskosten
Online fotoalbum
Materialen
Prijs voor winnende team
Mons Centrum  in Mons

Mons Centrum in Mons

Een unieke locatie in het centrum van Mons? U kunt dit zelf regelen maar wij helpen u ook graag bij het vinden van een geschikte locatie. 

Mons

Mons heeft meerdere bezienswaardigheden en leent zich daarom uitstekend voor een uniek uitje! De (niet helemaal voltooide) collegiale Sint-Waltrudiskerk (Collégiale Sainte-Waudru), in Brabantse gotiek werd in 1450 gebouwd op last van het kapittel van Sint-Waltrudis, oorspronkelijk door de architect Jan Spijkens, maar vanaf 1457 werd de leiding van de pas begonnen werkzaamheden toevertrouwd aan Matthijs de Layens, die zich liet inspireren door de Sint-Pieterskerk te Leuven. De belforttoren werd in 1662 gebouwd op de onderbouw van het verwoeste Gravenkasteel dat van de 9e tot de 15e eeuw de verblijfplaats van de graven van Henegouwen was. Het fraaie belfort, waarvoor de Franse dichter Victor Hugo enkel misprijzen had, is het enige Belgische belfort in barokstijl. Van het Gravenkasteel zelf bleven de Conciergerie en de romaanse Sint-Callixtuskapel (1051) goed bewaard. De fraaie gebouwen van de Grote Markt (Grand-Place) vormen een waardige entourage voor het Stadhuis (Hôtel de Ville) waaraan Matthijs de Layens in 1458 een hooggotische voorgevel schonk. Bij de dood van Karel de Stoute werden de bouwactiviteiten gestaakt, en pas in de 16e eeuw hervat. In de 17e eeuw werd er nog links en rechts een zijvleugel aan toegevoegd, en in 1718 kreeg het zijn klokkentorentje. Links van de ingang bevindt zich het populaire aapje, de Singe du Grand Garde, een beeldje dat naar verluidt geluk brengt aan wie zijn kopje aait. Kortom: Mons heeft een historisch centrum wat uitermate geschikt is voor een uniek bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenfeest! 

Mons

Reviews

9
Mandy B.

Was een top activiteit, goed georganiseerd De leiding was ook gedreven! Leuk!

Meer reviews
Delen
Ook dit uitje doen