City Risk (zonder horeca) (eigen locatie) bij Café-bistro Het Looks Lierin Lier

De strategische citygame waarbij ieder team een eigen agenda heeft!
 
Wie is er niet mee opgegroeid? Risk geldt al jaren als een van de bekendste en meest gespeelde bordspellen wereldwijd. En het gezelligste groepsspel is nu levensecht als teamuitje te spelen. Verover Europa, Afrika of Amerika of vernietig de blauwe legers in elke willekeurige stad! Welk team voert als eerste hun opdracht uit en wordt de winnaar van City Risk? 
 
Wat staat je te wachten tijdens City Risk?
Na een enthousiast ontvangst maken we teams. Vervolgens krijgen de teams een uitgebreide speluitleg. Na een laatste briefing bepaal je aan de hand van de City Risk stadskaart met je team de beste strategie en ga je de stad in. Gewapend met een mobiele telefoon bouw je eerst je strategische stellingen, alvorens in de aanval te gaan. Hierbij is van het belang dat je de gebieden in bezit krijgt die voor jou strategisch belang hebben. Maar hiervoor moet wel eerst een opdracht goed uitgevoerd worden. En sneller dan de andere teams als deze hetzelfde gebied op het oog hebben. Na elke opdracht kan het team hun mogelijke kaart combinaties inzetten om nieuwe legers te krijgen.
 
Waar moet je rekening mee houden bij City Risk?
De verdediging van je gebieden moet zorgvuldig gepland worden, anders kan de geplande overwinning omslaan in een verpletterde nederlaag. City Risk winnen vereist brutale manoeuvres en veel inzicht, maar zelfs de meest uitgeslapen strategieën zullen wel eens door het geluk in de steek gelaten worden.
Na afloop van het spel verzamelen de teams zich bij het beginpunt. Hier wordt de strijd nog even goed nabesproken. Wie bleek onverslaanbaar en gaat er met de winst vandoor?
 
City Risk in diverse steden in Nederland, België en Duitsland te doen (ook in het Engels).
Kleinere gezelschappen en groepen groter dan 30 personen ontvangen een aangepaste offerte.
Meer lezen

City Risk (zonder horeca) (eigen locatie)


Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 3 uur
In 256 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Café-bistro Het Looks Lier in Lier

Café-bistro Het Looks Lier in Lier

Café-bistro Het Looks serveert je eten, drinken en gezelligheid. In de tofste wijk van Lier.
 
We verwelkomen je graag in de vroegere brouwerij Chevalier-Marin. Chef Anja deelt er haar passie voor lekkere, pure dingen. Joyce en Massin goochelen, samen met een handvol enthousiaste studenten en medewerkers,  met tapkranen, flessen en borden. Elke vier weken passen we onze kaart aan. Vlees, vis of veggie, jij beslist. Steeds met verse seizoensgroentjes erbij. En voor wie wil met een aangepast glaasje wijn.

Lier

Het ontstaan van Lier staat volgens de overlevering in nauw verband met de figuur van de heilige Gummarus van Lier, eertijds grootgrondbezitter en veldheer uit de 8e eeuw, later patroonheilige van de stad. De oorsprong van de stad wordt verbonden aan de bidplaats op Nivesdunc (ter hoogte van de huidige Sint-Pieterskapel, ca. 1225, het oudste bewaarde gebouw in de Lierse binnenstad). Na de dood van Gummarus zou daar een dorp gegroeid zijn. Logisch is dat de vroegere en eerste bewoning zich wellicht situeerde op de droger gelegen hoogten ten zuiden en ten noorden van een overwegend laaggelegen vochtig gebied. In de 9e eeuw zouden deze oude kernen verlaten worden ten voordele van een nieuwe die dichter bij de samenvloeiing van de Neten lag en dus economisch veel interessanter was. Transport over water bood een aantal voordelen tegenover transport over land.

Latere ontwikkelingen maken van Lier een stad voor handelaren, wat ook nu nog duidelijk in het stadsbeeld is te merken. In een 11e-eeuws handschrift vindt men een vermelding van een kapittel van Kanunniken, verbonden aan de hoofdkerk die op dat moment nog aan de Heilige Johannes was toegewijd. De definitieve opbloei van de Gummarus-verering in de 11e en 12e eeuw zou de latere naamsverandering verklaren. De begraafplaats van de Heilige Gummarus in de Sint-Pieterskapel als bedevaartplaats én de aanwezigheid van het kapittel hadden een positieve invloed op de groei van de Lierse agglomeratie. Het ontstaan van stichtingen en kloosters is trouwens een opmerkelijk fenomeen in gebieden waar het bevolkingsaantal stijgt en ook Lier trekt vanaf de 13e eeuw kloosterorden aan...

Delen
Ook dit uitje doen