City Experience met begeleiding op afstand bij Brasserie Springerin Schoonhoven

Een spannend, interactief stadsspel als groepsuitje

De mooiste manier om een stad te ervaren is door haar zelf te ontdekken. Zonder navigatie en gewoon op je richtingsgevoel. Onze City Experience biedt je de mogelijkheid om op een cryptische wijze zelf een stad uit te kammen. Een spannend en interactief stadsspel, zeer geschikt als groepsuitje of bedrijfsuitje.

Wat staat je te wachten tijdens de City Experience?
De City Experience begint lekker relaxed. Onze begeleider neemt telefonisch contact met jullie op. Dan vormen we teams en elk team ontvangt een laatste strategische telefonische briefing, en krijgen jullie uitleg over de ‘escape enveloppe’, met een stadskaart die jullie al eerder ontvangen hebben van ons. Vervolgens gaan jullie de stad in. Door middel van cryptische aanwijzingen bepaal je de route door een stad, op zoek naar de mooiste locaties. Probeer binnen de tijdslimiet te blijven!

Aangekomen op deze locaties krijgen teams lucratieve opdrachten die zij moeten volbrengen. Deze opdrachten leveren punten op. Aan het eind van de experience keren de teams terug naar het beginpunt. Terwijl jullie de ervaringen delen worden de winnaars van de dag bekend gemaakt!

Meer lezen

City Experience met begeleiding op afstand


Vanaf 4 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 256 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Brasserie Springer in Schoonhoven

Brasserie Springer in Schoonhoven

Gastronomie van generatie op generatie


Bij Brasserie Springer is het gevoel voor gastronomie en gastvrijheid van generatie op generatie doorgegeven. Margot Boerefijn heeft het culinaire bedrijf van haar ouders voortgezet, waarbij haar vader Per Boerfijn nog altijd Chef-kok is en vinoloog Margot zich als gastvrouw en sommelier ontfermt over de gasten.


Van Hooijbergh naar Springer; een culinaire familiegeschiedenis


Per Boerefijn (1952) begon 45 jaar geleden als kok van een Gouds restaurant. Koken had van jongs af aan zijn liefde. Per ontwikkelde al snel zijn eigen culinaire stijl, waarbij hij gebruik maakte van de mogelijkheden van het seizoen op geleide van zijn eigen smaak. Niks geen kookboeken of recepten. Die stijl en “altijd blijven proeven” bezorgde hem een uitmuntende reputatie.


Eind jaren ’70 openden twee zakenpartners Restaurant De Hooijbergh, een idyllische plek waar gasten op culinair hoogstaand niveau verwend zouden worden. Boerefijn werd gevraagd om de keuken en menukaart als Chef-kok gestalte te geven. De Hooijbergh –na 1986 Brasserie de Hooiberg- werd al snel een begrip voor Schoonhoven en omgeving.


Per en echtgenote Trudy kochten het restaurant in 1979. Per kon zijn eigen culinaire gang gaan en Trudy ontfermde zich als gastvrouw over de gasten. Als gecertificeerd vinoloog zorgde zij voor prachtige wijnen. Voor de gasten ontstonden zo perfecte combinaties van wijn en gerechten. Meerdere malen viel het bedrijf dan ook in de ‘wijn- en horecaprijzen’.


Na een fatale brand die Brasserie de Hooiberg in 2006 in de as legde, begon de familie Boerefijn opnieuw een kwaliteitsrestaurant, wederom op een idyllische plek. Brasserie Springer is gevestigd aan de Singel in het honderd jaar oude Springerpark te Schoonhoven. Tijdgenoten van landschapsarchitect Leonard Springer, de impressionistische schilders, inspireerden de familie Boerefijn bij de re-styling van de aloude Stadsherberg tot de fraaie en intieme Brasserie Springer.


Dat ook in Brasserie Springer weer prestaties van culinair formaat worden geleverd bewees de onderscheiding door het AD-Groene Hart in 2012 met de Zilveren Pollepel. Per Boerefijn en zijn team, inmiddels aangevoerd door eigenaresse Margot Boerefijn, wisten de kwaliteit van het bedrijf verder te continueren. De gasten laten met een 9,1 als gemiddelde cijfer op restaurantwebsite IENS zien dat zij bij Brasserie Springer culinair genieten met een grote G.

Schoonhoven

Delen
Ook dit uitje doen