Workshop Vuurspuwen (eigen locatie) in Thorn

Wil jij leren vuurspuwen? Wij hebben een spannende workshop vuurspuwen! Leer vuurspuwen van als een echte pro. Super gaaf voor teambuilding, een vrijgezellenfeest of andere feesten. We beginnen met oefenen met behulp van water leer je een mooie sprits te maken en goed te verstuiven. Als iedereen dit onder de knie heeft gaan we beginnen met het echte werk. Omstebeurt gaan we vlammen. Wanneer iedereen dit een paar keer gedaan heeft volgt de grande finale: iedereen tegelijk vuurspuwen!


 

 

Meer lezen

Workshop Vuurspuwen (eigen locatie)


Vanaf 12 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 1 uur
In 256 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Thorn

Eerst was de streek van Thorn heel moerassig. Thorn veranderde pas na ontginning voor de 10e eeuw. Aan de rand van dit moeras liep de Romeinse heirbaan van Maastricht naar Nijmegen. Omstreeks 990 werd Thorn op een hoogte, dichtbij de Maas, door graaf Ansfried, die getrouwd was met Hereswint, een klooster voor benedictaressen gesticht. Dat klooster groeide uit tot een wereldlijk stift en een vorstendom. Tot dat Land van Thorn behoorden Thorn, Ittervoort, Haler, Grathem, Stramproy, Baexem en Ell.

Volgens de legende lag er ooit tussen Thorn en Kessenich een legendarisch verdwenen stad met de naam Vijvere. Dat zou verzonken zijn als straf van God. Daar ligt nu het moeras het Vijverbroek.

Onder de Fransen kreeg Thorn zwaar te lijden. De huizen werden witgeverfd omdat ze vaak zijn vernield en er dus verschillende bouwsels in werden verwerkt. Door die witte huisjes en de rust van het dorpje werd Thorn al gauw geliefd door kunstenaars en tegenwoordig toeristen.

Thorn
Delen
Ook dit uitje doen