Workshop schapendrijven in Werkendam

Ongedwongen en humoristisch.

Een workshop schapendrijven geeft gegarandeerd veel plezier.
Het is de ultieme manier om de samenwerking tussen mens en dier te beleven.
 

De workshop bestaat uit diverse onderdelen. Al vanaf het begin wordt u actief betrokken en aan het werk gezet.

Na een korte introductie gaat u gezamenlijk kennis maken met de schapen. Vervolgens laten we u kennismaken met ons, de honden en de bijzondere sport ‘Schapendrijven met Bordercollies’ door middel van een interactieve demonstratie.

We laten u zien hoe we onze honden trainen van pup tot volwassen top hond. Hiervoor nemen wij diverse Border Collies mee, van verschillende leeftijden en niveaus. Hoe wordt een hond nou een top hond? Welke commando’s gebruiken wij om een hond te sturen? Communicatie, selectie, ambitie en doorzetten zijn thema’s die de revue passeren.
 
Na deze demonstratie gaan we kijken wie goed heeft opgelet en wie het in zich heeft om een goede schapendrijver te worden.

U wordt verdeeld in teams en gaat aan de slag. Lukt het u om de schapen over een uitdagend parcours te drijven? De schapen dienen in deze opdracht als spiegel voor de signalen die de groep aan hen geeft.  
 

De worshop is mogelijk op verschillende locaties door heel Nederland.

De workshop is ook mogelijk in het Engels.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de mogelijkheden.

Meer lezen

Workshop schapendrijven


Vanaf 20 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 1 uur
In 256 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Professionele begeleiding
Inclusief reserveringskosten

Werkendam

De oudste vermelding van Werkendam is mogelijk uit 1064, toen er sprake was van Wirkenemunde. De bijbehorende ambachtsheerlijkheid viel niet onder het Land van Altena, maar onder de baljuw van Zuid-Holland, die in Dordrecht zetelde.
De Sint-Elisabethsvloed van 1421 was van grote invloed. Toen werd de Biesbosch gevormd.In 1641 vond een grote dorpsbrand plaats, waarbij 81 huizen in Werkendam en De Werken in vlammen opgingen. Ook vonden er in de 17e eeuw overstromingen plaats en heerste soms de pest.
In 1812 trokken de Kozakken door Werkendam, nadat ze bij Hardinxveld de Merwede waren overgestoken. Op het laatst van de Tweede Wereldoorlog, in 1945, werden in Werkendam nogal wat gebouwen beschadigd, en ook tijdens de Watersnood van 1953 liep een deel van Werkendam onder water. Toch werden vele Werkendammers, als bekwame dijkenbouwers, naar Zeeland gestuurd om aldaar de dijken te dichten.

Werkendam
Delen
Ook dit uitje doen