Workshop boogschieten (eigen locatie) in Werkendam

Ben jij de nieuwe Robin Hood? De workshop boogschieten is een ontspannen maar actief uitje. Het is daarom zeer geschikt voor een afdelingsuitje, bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenefeest!

Vroeger was de boog een jacht- en oorlogswapen. Archeologen vermoeden dat zo'n 15.000 jaar geleden de eerste pijl uit een boog wegvloog. De boog werd waarschijnlijk eerst voor de jacht gebruikt en later als een gevechtswapen. Tegenwoordig is boogschieten vooral een concentratiesport.

Wat staat je te wachten tijdens de Workshop Boogschieten?

Onder professionele begeleiding leert iedereen schieten tijdens de workshop boogschieten. Vooraf worden de veiligheidsvoorschriften doorgenomen. Hierna wordt stap voor stap, met veel aandacht voor het individu, uitgelegd hoe je het beste kunt schieten. Hierbij moet je rekening houden met de volgende punten:

Houding;

Kracht;

Techniek.

Na een oefenronde gaat het echte werk beginnen. In team verband ga je verschillende doelen af. De competitie barst los. Welk team haalt de meesten punten en wie blijkt er een echte Robin Hood te zijn?

LET OP: Heeft u zelf geen locatie of staat deze er niet tussen? Neem contact met ons op en wij gaan ons best doen voor u!
 
 
Meer lezen

Workshop boogschieten (eigen locatie)


Vanaf 20 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 256 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Professionele begeleiding
Prijs is inclusief btw
Inclusief reiskosten
Inclusief reserveringskosten
Online fotoalbum
Materialen
Prijs voor winnende team

Werkendam

De oudste vermelding van Werkendam is mogelijk uit 1064, toen er sprake was van Wirkenemunde. De bijbehorende ambachtsheerlijkheid viel niet onder het Land van Altena, maar onder de baljuw van Zuid-Holland, die in Dordrecht zetelde.
De Sint-Elisabethsvloed van 1421 was van grote invloed. Toen werd de Biesbosch gevormd.In 1641 vond een grote dorpsbrand plaats, waarbij 81 huizen in Werkendam en De Werken in vlammen opgingen. Ook vonden er in de 17e eeuw overstromingen plaats en heerste soms de pest.
In 1812 trokken de Kozakken door Werkendam, nadat ze bij Hardinxveld de Merwede waren overgestoken. Op het laatst van de Tweede Wereldoorlog, in 1945, werden in Werkendam nogal wat gebouwen beschadigd, en ook tijdens de Watersnood van 1953 liep een deel van Werkendam onder water. Toch werden vele Werkendammers, als bekwame dijkenbouwers, naar Zeeland gestuurd om aldaar de dijken te dichten.

Werkendam
Delen
Ook dit uitje doen