Outside Escape in Werkendam

Ontdek de stad met Outside Escape

Stap in een spannend verhaal vol raadsels terwijl jullie de stad ontdekken. De escape-route voert langs de hoogtepunten, maar ook de meer verborgen plekken van de binnenstad. In Haarlem ontdek je het verhaal van Kenau en Ripperda, in Maastricht komen de Bokkenrijders weer tot leven. En zo heeft iedere stad een eigen verhaal.

De raadsels zijn op maat gemaakt bij de omgeving, je zult goed om je heen moeten kijken om ze op te lossen. Je gaat de stad met andere ogen bekijken.

Speel in teams

Jullie spelen in teams van 2 tot 5 spelers. Tijdens de escape-route verzamelen jullie punten door de raadsels op te lossen en de zoekfoto’s op te sporen. Maak er gerust een competitie van, op het scorebord verschijnen de punten van alle teams.

 

De buitenlucht maakt hongerig

Een lunch of diner als afsluiter om de score te vergelijken met andere teams? Dit zit niet bij de prijs inbegrepen, maar er zijn diverse mogelijkheden. Neem contact op voor de mogelijkheden. Deze Outside Escape is in diverse steden in Nederland te doen, in het Nederlands en Engels.

LET OP We begeleiden het spel op afstand en zijn niet fysiek aanwezig.

Meer lezen

Outside Escape


Vanaf 2 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 256 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Fris / bier of wijn bij ontvangst
Fris / bier of wijn bij terugkomst

Werkendam

De oudste vermelding van Werkendam is mogelijk uit 1064, toen er sprake was van Wirkenemunde. De bijbehorende ambachtsheerlijkheid viel niet onder het Land van Altena, maar onder de baljuw van Zuid-Holland, die in Dordrecht zetelde.
De Sint-Elisabethsvloed van 1421 was van grote invloed. Toen werd de Biesbosch gevormd.In 1641 vond een grote dorpsbrand plaats, waarbij 81 huizen in Werkendam en De Werken in vlammen opgingen. Ook vonden er in de 17e eeuw overstromingen plaats en heerste soms de pest.
In 1812 trokken de Kozakken door Werkendam, nadat ze bij Hardinxveld de Merwede waren overgestoken. Op het laatst van de Tweede Wereldoorlog, in 1945, werden in Werkendam nogal wat gebouwen beschadigd, en ook tijdens de Watersnood van 1953 liep een deel van Werkendam onder water. Toch werden vele Werkendammers, als bekwame dijkenbouwers, naar Zeeland gestuurd om aldaar de dijken te dichten.

Werkendam
Delen
Ook dit uitje doen