Levend Stratego met begeleiding op afstand (eigen locatie) in Raalte

Dit avontuurlijke, bloedstollende en tactische spel kluistert vele fans avonden lang aan het bord. Door de juiste stukken te verplaatsen en te slaan kom je steeds dichter bij je doel: de vlag van je tegenstander veroveren! Ervaar dit enerverende bordspel nu in levende lijve in de stad! Terug naar af: elke team bouwt aan zijn of haar eigen leger en zet deze strategisch in! 
 
Wat kunt u verwachten bij levend Stratego?
Jullie zullen rustig opstarten met een uitgebreide telefonische speluitleg. Hierna zullen de teams worden gevormd en krijft ieder team de kans op om een eigen strategie te bepalen. Gewapend met je telefoon, onze TB Events app en het handboek leg je een route af langs alle bezienswaardigheden van de stad. Een zet op het bord moet je eerst verdienen. Beantwoord vragen en voltooi ludieke foto opdrachten. Dit alles in het thema van Stratego. Welk team is er onverslaanbaar, heeft de beste strateeg en het beste leger? Vervolgens wordt je leger ingezet om de stukken van je tegenstander te verslaan. Welk team manoeuvreert zich in de beste positie en verovert de stad? Aan het einde van de tocht volgt de spannende prijsuitreiking. 
Meer lezen

Levend Stratego met begeleiding op afstand (eigen locatie)


Vanaf 4 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 256 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Prijs is inclusief btw
Online fotoalbum

Raalte

Het landschap rond het tegenwoordige Raalte was in de oudheid onherbergzaam. Bossen, zandverstuivingen en moerassen kenmerkten de streek. Rond het jaar 80 na Christus trokken de eerste monniken Salland in om het geloof te verkondigen en het land te beheren.

De eerste bewoners vestigden zich op de hoger gelegen delen, de enken, van waaruit ze de woeste gronden ontgonnen. Ze leefden van de opbrengsten van de primitieve landbouw en de jacht. Het gebied behoorde toe aan de bisschop van Utrecht die een deel van de opbrengst kreeg: de zogeheten 'tienden'. De naam Raalte is voor het eerst te vinden in een oorkonde van 2 augustus 1123. Hierin wordt de 'kerk (van) Raelt' genoemd. Het kerspel - kerkdorp - 'Ter Heyne' is voor het eerst in documenten vastgelegd in 1236. In dat jaar gaf bisschop Otto III van Utrecht het kerspel de opdracht de 'tienden' af te staan aan een nonnenklooster bij Hasselt. Van het 'kerspel Raalte', deel van het bisdom Utrecht, is voor het eerst sprake in 1265. De kerspels Raalte en Ter Heyne hebben samen met de omliggende buurtschappen de grondslag gelegd voor de gemeenten Raalte en Heino. Van oudsher is Raalte een belangrijk centrum geweest, onder meer gelegen aan het inmiddels voor de scheepvaart gesloten Overijssels Kanaal. Heino groeide langzaam en bleef een rustig en nijver agrarisch dorp. Sinds 2001 vormen de voormalige buurgemeenten Raalte en Heino samen één nieuwe gemeente in het hart van Salland die Raalte heet.

Raalte
Delen
Ook dit uitje doen