Holland-België Quiz in Goes

Er is geen enkele strijd zo typerend en van alle tijden als de strijd tussen Holland en België. De clichés zijn overduidelijk: Belgen kunnen bijvoorbeeld beter genieten van het leven en houden er een bourgondische levensstijl op na. Holland is veel beter in voetbal maar voor hoe lang nog? Juist deze verschillen zorgen voor een hilarisch spanningsveld en de leukste discussies onderling. Daarom heeft TB Events de Holland-België dinerquiz ontwikkeld, zodat de strijd voor eens en altijd tijdens 'een dinertje' wordt beslist!
 
Wat staat je te wachten tijdens Holland-België?
Uiteraard gooien we je niet zomaar in het diepe. We beginnen vriendschappelijk met een relaxte ontvangst. Daarna krijg je een uitgebreide speluitleg, zodat je alle ins en outs kent. Vervolgens delen we de groep op in teams. De spanning stijgt en de vooroordelen groeien...De quiz bestaat uit verschillende rondes en de groepen zullen zich moeten inleven in de andere Nationaliteit om te winnen. Elke ronde weer gaan de teams zich afvragen hoe de Belgen dit zouden oplossen of hoe de Hollanders dit zouden aanpakken. Het team met het meeste kennis verdient de meeste punten en wint de quiz. Dit team krijgt een leuke prijs mee naar huis.
 
Dit spel is ook in het Engels en Frans te spelen.

 

Meer lezen

Holland-België Quiz


Vanaf 12 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 258 plaatsen mogelijk
Een onvergetelijk uitje!

Dit uitje is inclusief

Inclusief reserveringskosten
Online fotoalbum
Materialen
Prijs voor winnende team
Quizmaster

Goes

Goes is een stad op het schiereiland Zuid-Beveland, centraal gelegen in de Nederlandse provincie Zeeland.
Goes is tevens de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Goes.

In 1572 nemen de Spanjaarden de stad in, de op dat moment heersende gouverneur van Walcheren (in naam van Willem de Zwijger), Jerome Tseraerts onderneemt met Engelse huurlingen een poging de stad te heroveren. Dit werd geen succes door voedsel- en munitietekorten en de belegering werd ontbonden. In 1577 verlaten de Spaanse troepen die op dat moment de stad bestuurden Goes, en de stad werd door Prins Maurits van Nassau ingenomen. Deze laat een verdedigingsgordel om Goes aanleggen die tegenwoordig nog gedeeltelijk aanwezig is. In de eeuwen hierna speelt Goes geen belangrijke rol behalve die van agrarisch centrum van Zuid-Beveland. In 1868 krijgt Goes een treinverbinding. Dit leidt echter niet zoals bij veel steden tot industrialisatie. De economie blijft zich richten op dienstverlening en distributie. Eveneens blijft de agrarische sector een belangrijke rol spelen tot de dag van vandaag.

Goes
Delen
Ook dit uitje doen