Highland Games Lunch in Goes

Laat de Schot in je los tijdens dit oergezellige sportieve bedrijfsuitje

De Highland games is een wereldwijd begrip. Ooit, 4000 jaar geleden begonnen deze spelen steevast na de najaarsjacht. Schotse Clans gingen dan de strijd aan om te laten zien wie de sterkste was. Vandaag de dag is de belangstelling enorm. Alleen Schotland kent al meer dan 200(!) Highland games. Logisch ook, want de spelen verenigen alle disciplines waar een goed teamspel aan moet voldoen: kracht, samenspel, communicatieve vaardigheden, teamgeest en een hele hoop plezier! De Highland games zijn niet voor niets een van onze echte teambuildings groeps- en bedrijfsuitjes! Een heerlijk sportief dagje uit en uiterst geschikt voor teambuilding.

Wat staat je te wachten tijdens de Highland games?
Voor we de oermens in je loslaten, krijgen jij en je team een uitgebreide speluitleg en weet je wat jullie te wachten staat. Dan vormen we teams en barst de strijd los!

Het toernooi bestaat uit verschillende krachtmetingen: jutezak werpen, voorhamerslingeren, touwtrekken, boomstam werpen, kogelstoten, zagen, een bielzenrace en kopspijkersspel. Onder luid gejuich (en heel veel gelach) van je medestrijders leggen jullie de beproevingen af. Aan het eind van het toernooi verzamelen jullie je bij het beginpunt en krijg je te horen welk team de onbetwiste winnaar is. Voor of na het spel kunnen genieten jullie van een heerlijke lunch.

Let op: Locatie van de activiteit en de lunch is niet hetzelfde. Deze liggen op loopafstand van elkaar. In overleg regelen we vervoer voor u van en naar de horeca locatie.


 

Meer lezen

Highland Games Lunch


Vanaf 15 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 3 uur
In 256 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Lunch
Professionele begeleiding
Prijs is inclusief btw
Inclusief reserveringskosten
Materialen
Prijs voor winnende team

Goes

Goes is een stad op het schiereiland Zuid-Beveland, centraal gelegen in de Nederlandse provincie Zeeland.
Goes is tevens de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Goes.

In 1572 nemen de Spanjaarden de stad in, de op dat moment heersende gouverneur van Walcheren (in naam van Willem de Zwijger), Jerome Tseraerts onderneemt met Engelse huurlingen een poging de stad te heroveren. Dit werd geen succes door voedsel- en munitietekorten en de belegering werd ontbonden. In 1577 verlaten de Spaanse troepen die op dat moment de stad bestuurden Goes, en de stad werd door Prins Maurits van Nassau ingenomen. Deze laat een verdedigingsgordel om Goes aanleggen die tegenwoordig nog gedeeltelijk aanwezig is. In de eeuwen hierna speelt Goes geen belangrijke rol behalve die van agrarisch centrum van Zuid-Beveland. In 1868 krijgt Goes een treinverbinding. Dit leidt echter niet zoals bij veel steden tot industrialisatie. De economie blijft zich richten op dienstverlening en distributie. Eveneens blijft de agrarische sector een belangrijke rol spelen tot de dag van vandaag.

Goes
Delen
Ook dit uitje doen