"De Kleine Piraten" voor een Onvergetelijk Avontuur! (eigen locatie) in Thorn

Ahoy, ouders en verzorgers! Bent u op zoek naar een uniek en spannend avontuur voor uw kinderen? Zoek niet verder! Met "De Kleine Piraten" beleeft uw kind een onvergetelijke dag vol avontuur, plezier en vriendschap.

Bij "De Kleine Piraten" duiken kinderen in een wereld vol geheimen en schatten. Elk kind wordt een echte piraat, klaar om de zeven zeeën te verkennen en op schattenjacht te gaan. Het kleine piraten spel is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. 

 

Meer lezen

"De Kleine Piraten" voor een Onvergetelijk Avontuur! (eigen locatie)


Vanaf 5 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 257 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Thorn

Eerst was de streek van Thorn heel moerassig. Thorn veranderde pas na ontginning voor de 10e eeuw. Aan de rand van dit moeras liep de Romeinse heirbaan van Maastricht naar Nijmegen. Omstreeks 990 werd Thorn op een hoogte, dichtbij de Maas, door graaf Ansfried, die getrouwd was met Hereswint, een klooster voor benedictaressen gesticht. Dat klooster groeide uit tot een wereldlijk stift en een vorstendom. Tot dat Land van Thorn behoorden Thorn, Ittervoort, Haler, Grathem, Stramproy, Baexem en Ell.

Volgens de legende lag er ooit tussen Thorn en Kessenich een legendarisch verdwenen stad met de naam Vijvere. Dat zou verzonken zijn als straf van God. Daar ligt nu het moeras het Vijverbroek.

Onder de Fransen kreeg Thorn zwaar te lijden. De huizen werden witgeverfd omdat ze vaak zijn vernield en er dus verschillende bouwsels in werden verwerkt. Door die witte huisjes en de rust van het dorpje werd Thorn al gauw geliefd door kunstenaars en tegenwoordig toeristen.

Thorn
Delen
Ook dit uitje doen