Percussie Workshop (eigen locatie) bij Brassen op de Brinkin Baarn

Een percussie workshop als bedrijfsuitje of teambuilding?

Ontspanning, inspanning en teambuilding in een woord. Wie kent het niet? Het meeslepen op de muziek en het gevoel hebben om onoverwinnelijk te worden. De percussie workshop heeft zijn oorsprong in Afrika en draait om ritme, samenzijn en feesten. Onder percussie wordt meestal verstaan: de kleinere slagwerkinstrumenten. Dit hoeven geen echte instrumenten te zijn maar kunnen ook alternatieve of eigengemaakte instrumenten zijn zoals bijvoorbeeld emmers.

Voor wie is de percussie workshop geschikt?
Eigenlijk kan iedereen wel deelnemen aan de percussie workshop. Jong en oud zullen zich hierbij uitstekend vermaken. Zelfs de a-muzikalen onder ons zullen zichzelf  en hun omgeving verbazen hoe ritmisch ze tijdens deze percussie workshop zijn.


Welk doel heeft de percussie workshop?
Zoals eerder vermeld zijn er vele redenen om aan een percussie workshop te denken. Het gezellig en enthousiast bezig zijn, een gevoel van iets samen te presteren waarmee de percussie workshop natuurlijk een ideaal middel voor teambuilding is. Bij teambuilding draait het ook om het samen presteren. De percussie workshop heeft als voordeel dat je niet tegen elkaar hoeft te strijden maar alles echt als team bereikt.
De gehele percussie workshop gebeurt in een ontspannen sfeer en de instructies worden op een humoristische manier in de groep gebracht. Uiteraard zijn andere invullingen qua tijd, klank en muziek altijd mogelijk.


Waar is de percussie workshop mogelijk?
De percussie  workshop is mogelijk op iedere plek waar een beetje ruimte is en niet meteen over het volume geklaagd wordt. LET OP: U dient zelf voor een locatie te zorgen!
 

Verloop workshop:
De percussie workshop begint natuurlijk met een warm onthaal. De verschillende instrumenten (dit kunnen ook emmers zijn)  worden aan de deelnemers uitgereikt. Nu worden de eerste percussie tonen op ludieke wijze geoefend. Ieder leert zijn of haar klanken te produceren. Veel lachen en hilarische momenten maken de gezelligheid compleet. Nadat iedereen het instrument onder de knie heeft, begint het samenspel. We "studeren" tijdens de workshop een aantal Zuid-Amerikaanse percussienummers in met een groot aantal verschillende instrumenten en/of materialen. Percussie, die als een compleet muziekstuk gespeeld wordt. De percussie workshop geschiedt staande, waarbij we het bewegen op de ritmes niet schuwen. Geleidelijk werken we naar een (zogenaamde) presentatie toe.  Jullie zullen versteld zijn hoe muzikaal jullie zijn!

 

LET OP: u dient voor deze activiteit zelf voor een locatie te zorgen.

 

 

Meer lezen

Percussie Workshop (eigen locatie)


Vanaf 20 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 256 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Professionele begeleiding
Prijs is inclusief btw
Inclusief reiskosten
Inclusief reserveringskosten
Brassen op de Brink in Baarn

Brassen op de Brink in Baarn

Brassen op de Brink is gevestigd in het hart van Baarn op het plein de Brink, sinds de middeleeuwen het centrale punt van Baarn. Baarn ademt cultuur. Zo is paleis Soesdijk hier gelegen en de universiteitstuin van Utrecht.

Sterke producten en vakmanschap, daar draait het om bij Brassen op de Brink en dat kunt u proeven en beleven! Sfeervol restaurant  en een ongedwongen service. Er is ook een groot eigen terras.

Brassen op de Brink is de ideale horecagelegenheid voor al uw groepsactiviteiten. 

Baarn

Baarn ligt in het midden van Nederland op de grens van de provincies Utrecht en Noord-Holland, aan de enige rivier die van bron tot monding op Nederlands gebied ligt, de Eem.

Voor de oorsprong van het dorp Baarn moeten we terug naar de twaalfde eeuw. In die tijd werden de bestaande dorpen te klein, mede door de kruistochten, de handelsbetrekkingen met andere regio's en de groei van de bevolking. Doordat elk dorp in grote mate in eigen behoefte voorzag, moest men over een omliggend gebied van voldoende grootte beschikken, bijvoorbeeld om in de behoefte aan brandstof te voorzien of om het vee te kunnen weiden. In en rond de twaalfde eeuw ontstonden daardoor vele nieuwe nederzettingen, waaronder waarschijnlijk ook het huidige Baarn. De eerste nederzetting, die in de omgeving van de Leestraat lag, zal uit maximaal een twintigtal boerderijen hebben bestaan. Pas in de veertiende eeuw verplaatst de kern van het dorp zich in de richting van de Brink, waar in de eerste helft van diezelfde veertiende eeuw de Sint-Pauluskerk is gebouwd.

Baarn

Reviews

0 reviews gevonden, plaats een review

Meer reviews

Zij gingen u voor!

30-05-2013

Percussie Workshop  (Eigen locatie)
Delen
Ook dit uitje doen