Sabreren in Sint-Truiden

De kunst van het sabreren dateert uit de tijd van Napoleon waarbij de cavaleristen een fles champagne ontkurkten met een sabel. Tijdens deze workshop doen we geen zaken met wijn, maar sabreren we grote flessen gevuld met bier. 
 
De edele kunst van het sabreren wordt onder begeleiding van een Meester Sabreur du Bière geoefend. Na het uitleggen van de geschiedenis en techniek wordt er uiteraard door deelnemers zelf ook gesabreerd. Iedere sabreur wordt na afloop geridderd en ontvangt een leuk en ludiek aandenken
 
Bij deze workshop op locatie staat veiligheid voorop. Door de stoot en de inwendige druk in de fles breekt de hals langs de rand af en vliegt weg met de kurk er nog in. Er is geen risico op glasscherven in de drank, aangezien deze -indien ze zouden voorkomen worden weggeblazen door het ontsnappende gas en bier.
 
Meer lezen

Sabreren


Vanaf 12 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 1 uur
In 256 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Professionele begeleiding
Inclusief reserveringskosten
Online fotoalbum
Materialen

Sint-Truiden

Sint-Truiden telt tweebezienswaardgheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan: het belfort op de Grote Markt en het Sint-Agnesbegijnhof. Het Belfort van Sint-Truiden is een historische belforttoren, die oorspronkelijk deel uit maakte van de lakenhal. Tegenwoordig is het belfort onderdeel van het stadhuis van Sint-Truiden, dat in de 18e eeuw om de lakenhal heen gebouwd werd. Het onderste deel van het belfort dateert uit de 13e eeuw, de rest uit 1608. In 2005 werd het belfort van Sint-Truiden op de werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst als onderdeel van de groepsinschrijving van 56 belforten in België en Frankrijk.
De hallen uit 1366 vormen thans een deel van de benedenverdieping van het stadhuis, waarvan de gevels in 1754-55 vernieuwd werden door de Luikse architect Etienne Fayen. De 18e-eeuwse vertrekken op de verdieping zijn rijk gedecoreerd met stucwerk. De reliëfs in de vestibule van 1788 zijn gesigneerd door André Vivroux uit Luik. De allegorieën op de schoorsteenmantel van de raadzaal-trouwzaal zijn olieverfschilderingen van de Maastrichts-Luikse schilder Jean-Baptiste Coclers. Op de kroonlijst staan de wapens afgebeeld van de elf historische ambachten van Sint-Truiden. Samen met veel andere bezienswaardigheden in het centrum maakt Sint-Truiden uitermate geschikt voor een uniek uitje!
Sint-Truiden

Reviews

9
M de Groot

Wat hebben we genoten van de fiets/step puzzeltocht. Prachtige route en leuke opdrachten. Personeel was super aardig en goede uitleg. Bedankt voor deze mooie morgen.

Deventer
Sabreren
2 oktober 2023
9
M de Groot

Wat hebben we genoten van de fiets/step puzzeltocht. Prachtige route en leuke opdrachten. Personeel was super aardig en goede uitleg. Bedankt voor deze mooie morgen.

Deventer
Sabreren
2 oktober 2023
Meer reviews
Delen
Ook dit uitje doen