Levend Stratego met begeleiding op afstand (eigen locatie) in Enkhuizen

Dit avontuurlijke, bloedstollende en tactische spel kluistert vele fans avonden lang aan het bord. Door de juiste stukken te verplaatsen en te slaan kom je steeds dichter bij je doel: de vlag van je tegenstander veroveren! Ervaar dit enerverende bordspel nu in levende lijve in de stad! Terug naar af: elke team bouwt aan zijn of haar eigen leger en zet deze strategisch in! 
 
Wat kunt u verwachten bij levend Stratego?
Jullie zullen rustig opstarten met een uitgebreide telefonische speluitleg. Hierna zullen de teams worden gevormd en krijft ieder team de kans op om een eigen strategie te bepalen. Gewapend met je telefoon, onze TB Events app en het handboek leg je een route af langs alle bezienswaardigheden van de stad. Een zet op het bord moet je eerst verdienen. Beantwoord vragen en voltooi ludieke foto opdrachten. Dit alles in het thema van Stratego. Welk team is er onverslaanbaar, heeft de beste strateeg en het beste leger? Vervolgens wordt je leger ingezet om de stukken van je tegenstander te verslaan. Welk team manoeuvreert zich in de beste positie en verovert de stad? Aan het einde van de tocht volgt de spannende prijsuitreiking. 
Meer lezen

Levend Stratego met begeleiding op afstand (eigen locatie)


Vanaf 4 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 2 uur
In 256 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Dit uitje is inclusief

Prijs is inclusief btw
Online fotoalbum

Enkhuizen

Enkhuizen begon haar bestaan in de Middeleeuwen als haven- en vissersdorp. Op 9 april 1356 verleende Graaf Willem V Enkhuizen stadsrechten naar het model van Medemblik dat in 1289 stadsrechten kreeg, en werd het verenigd met het naburige dorp Gommerkerspel, waarvan de kern ongeveer op de plaats van de huidige Wester- of Sint-Gomaruskerk moet hebben gelegen. Buitendijks lag nog het "Oostdorp Enkhuizen" dat waarschijnlijk verdronk bij de stormvloed van 1421. In 1422 kregen de bewoners toestemming de restanten van de buitendijks gelegen kerk op te breken en binnendijks een nieuwe kerk te bouwen, de huidige Zuider- of Sint-Pancraskerk. Enige tijd later werd ook begonnen met de bouw van de Westerkerk, en in de wedloop om de grootste en mooiste kerk te bouwen, kwam duidelijk tot uitdrukking hoezeer de vissers van Enkhuizen en de landbouwers van het voormalige Gommerkerspel nog gescheiden gemeenschappen waren. In de 14e eeuw werd ook de eerste haven gegraven, waarvan de huidige Zuiderhavendijk nog is overgebleven. In de 15e en 16e eeuw werd overgegaan tot uitbreiding van de havens en de aanleg van vestingwerken. Deze vestingwerken zouden na een grote stadsuitbreiding aan het einde van de 16e eeuw de vorm krijgen waarin ze nog steeds duidelijk zichtbaar zijn in de stad.

Enkhuizen
Delen
Ook dit uitje doen