City Risk (zonder horeca) (eigen locatie) in Franeker

De strategische citygame waarbij ieder team een eigen agenda heeft!
 
Wie is er niet mee opgegroeid? Risk geldt al jaren als een van de bekendste en meest gespeelde bordspellen wereldwijd. En het gezelligste groepsspel is nu levensecht als teamuitje te spelen. Verover Europa, Afrika of Amerika of vernietig de blauwe legers in elke willekeurige stad! Welk team voert als eerste hun opdracht uit en wordt de winnaar van City Risk? 
 
Wat staat je te wachten tijdens City Risk?
Na een enthousiast ontvangst maken we teams. Vervolgens krijgen de teams een uitgebreide speluitleg. Na een laatste briefing bepaal je aan de hand van de City Risk stadskaart met je team de beste strategie en ga je de stad in. Gewapend met een mobiele telefoon bouw je eerst je strategische stellingen, alvorens in de aanval te gaan. Hierbij is van het belang dat je de gebieden in bezit krijgt die voor jou strategisch belang hebben. Maar hiervoor moet wel eerst een opdracht goed uitgevoerd worden. En sneller dan de andere teams als deze hetzelfde gebied op het oog hebben. Na elke opdracht kan het team hun mogelijke kaart combinaties inzetten om nieuwe legers te krijgen.
 
Waar moet je rekening mee houden bij City Risk?
De verdediging van je gebieden moet zorgvuldig gepland worden, anders kan de geplande overwinning omslaan in een verpletterde nederlaag. City Risk winnen vereist brutale manoeuvres en veel inzicht, maar zelfs de meest uitgeslapen strategieën zullen wel eens door het geluk in de steek gelaten worden.
Na afloop van het spel verzamelen de teams zich bij het beginpunt. Hier wordt de strijd nog even goed nabesproken. Wie bleek onverslaanbaar en gaat er met de winst vandoor?
 
City Risk in diverse steden in Nederland, België en Duitsland te doen (ook in het Engels).
Kleinere gezelschappen en groepen groter dan 30 personen ontvangen een aangepaste offerte.
Meer lezen

City Risk (zonder horeca) (eigen locatie)


Vanaf 6 personen
kleinere groepen mogelijk op aanvraag
Ongeveer 3 uur
In 256 plaatsen mogelijk
Al onze uitjes zijn coronaproof!

Franeker

Franeker is de hoofdplaats van de gemeente Franekeradeel, in de provincie Friesland. De stad telt 12.900 inwoners (2009) en is een van de Friese elf steden. De stad maakt sinds 1 januari 1984 deel uit van de gemeente Franekeradeel.

Franeker zou rond 800 zijn ontstaan als een Karolingisch castellum. De naam zou afkomstig zijn van Froon-acke, ofwel land van de heer/koning de oudste straat van de stad heet nog steeds Froonacker. Van de 11e eeuw tot de 16 eeuw ontwikkelde Franeker zich tot het bestuurlijk centrum van noordelijk Westergo. In de 15e eeuw vestigde hertog Albrecht van Saksen zich in Franeker. Het stadje leek zich tot hoofdstad van Friesland te ontwikkelen, maar werd overvleugeld door Leeuwarden. Het verhaal gaat dat inwoners van Franeker in de Middeleeuwen geprobeerd hebben een kerkklok te stelen uit Harlingen. Sindsdien worden de Franekers klokkendieven genoemd. Toen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden in opstand kwam tegen Spanje, koos Franeker al vroeg de zijde van Willem van Oranje. Franeker werd hiervoor in 1585 beloond met een universiteit, de universiteit van Franeker, op de Universiteit van Leiden na de oudste van Nederland. Er werden vier redenen aangevoerd: het was goedkoper dan studeren in Leiden, de ouders konden beter op het gedrag van hun kinderen letten, het was goed voor de ontwikkeling van de bevolking en het geld dat de studenten zouden uitgeven bleef binnen de provincie. Aan deze Franeker Academie, geschonken door de Friese stadhouder Willem Lodewijk van Nassau en geopend op 29 juli 1585, kon men theologie, rechten, medicijnen, klassieke talen, wijsbegeerte en wis- en natuurkunde studeren. Een van de studenten was prins Willem IV.

Franeker
Delen
Ook dit uitje doen